Retraiten 
There is already a kingdom of light, a kingdom of heaven on this planet. This kingdom is on the spiritual etheric plane.

http://www.ethericretreats.com.

Etheric retreats

van de Grote Witte Broederschap


De retraites zijn spirituele centra in de geestelijke dimensies dat uit geconcentreerd lichtsubstantie zijn gevormd. Je kunt ze voorstellen als de gigantische sferen, ballen van het witte licht. Er is een energetische connectie tussen de spirituele retraites op onze planeet en de retraites in de andere zonnestelsels, verspreid door het hele Kosmos, die gezamenlijk een netwerk van licht – Antahkarana – (in het Sanskriet), vormen.

 

De retraites dienen in eerste instantie als persoonlijke spirituele verblijven voor broeders en zusters van de Kosmische Hiërarchie van het Licht. De Opgevaren Meesters, Aartsengelen, Elohim, Kosmische wezen hebben allemaal hun eigen rust-, meditatie-, studie- en werkplek die ook voor de gastbezoeken open staat. Ieder Kosmisch Wezen creëert zijn eigen retraite uit de geestelijke substantie van ether. De ether is de naam voor de spirituele energie die qua vibratieniveau heel dicht bij de materiële substantie komt, maar toch een hogere energietrilling heeft dan de materie zelf. De spirituele dimensies zijn eigenlijk etherische dimensies, waar de ether als een spiritueel ‘alternatief’ voor de materiële substantie gebruikt wordt.

 

Het etherische plan is onzichtbaar voor de mens in reïncarnatie en niet waarneembaar met zijn fysieke zintuigen. Toch is de materiële wereld vanuit het etherische plan goed zichtbaar. Dat verklaart het feit dat engelen en spirituele wezens uit het etherische plan onze fysieke levensloop erg goed kunnen volgen, ook al zijn ze voor de ‘gewone’ mens onzichtbaar.


Ether is de vloeibare geestelijke energie, die in het menselijke aura ook aanwezig is. Men kan met behulp van visualisatie en gedachtekracht de etherische energie een bepaalde vorm geven. Hoe verder je ontwikkelt op het spirituele Pad hoe krachtiger je geestelijke vermogen wordt om de etherische vormen te creëren.


De etherische retraites van de Grote Witte Broederschap zijn heel erg dicht bij aarde, maar bestaan niet op het fysieke aardse vlak. Ze ‘hangen’ zogenaamd in de lucht boven de concrete fysieke locatie. De meeste retraites bevinden zich boven de prachtigste natuurgebieden op het vaste land, maar ook boven eilanden en onder oceanen. De retraites zijn erg strategisch rondom de aarde geplaatst om de balans van het licht op onze planeet te kunnen vasthouden.

 

De gevoelige en spiritueel gevorderden zielen kunnen de aanwezigheid van de etherische retraites met behulp van innerlijk gevoel, intuïtie, waarnemen. Op dezelfde manier kunnen sommige mensen ook de aanwezigheid van een geest of engel waarnemen. Dat gebeurt ondanks het feit dat zij onzichtbaar voor het menselijke oog in de fysieke ruimte aanwezig zijn.


De retraites van de 7 stralen


Er is een duidelijke verbinding tussen de 7 stralen en de retraites. De 7 hoofdstralen van het Goddelijke bewustzijn zijn op erg persoonlijke wijze in de etherische retraites verankerd.

 

Iedere retraite is gevuld met het licht van de aura en het bewustzijn van de desbetreffende Opgevaren Meester of Aartsengel die daar woont en werkt. Iedere retraite kleurt zich naar de tinten van de hoofdstraal van zijn eigenaar. De 7 Goddelijke stralen hebben de volgende kleuren: blauw, goud-geel, roze, wit, groen, donkerpaars, violet. Iedere straal draagt één van de zeven belangrijke aspecten van het Goddelijke bewustzijn in zich.


 

De blauwe straalvertegenwoordigt bijvoorbeeld het aspect van het Goddelijke Kracht, geloof, innerlijke wil en de Wil van God, Goddelijke Plan, leiderschap, spirituele macht, bescherming, Goddelijke perfectie. Er zijn vele engelen en opgevaren meesters die op de blauwe straal dienen. Ieder van hen heeft een eigen retraite die de energie van deze blauwe straal opvangt. Toch verschillen de ‘blauwe’ retraites van bijvoorbeeld Aartsengel Michael, opgevaren meester El Morya en Elohim Hercules veel van elkaar. Jezus heeft ooit gezegd: "In Gods koninkrijk verschillen alle sterren in zijn glorie.” Iedere retraite is uniek zoals de Goddelijke persoonlijkheid van hun eigenaar ook absoluut uniek is. Meer over de Goddelijke kwaliteiten van de 7 stralen vind je onder de rubriek: Het Pad van de 7 stralen.

 

De retraites van de Chohans van de 7 stralen (Lords of the 7 rays), de Aartsengelen van de 7 stralen en de Elohim van de 7 stralen worden als de belangrijkste ontmoeting, studie- en werkplaatsen van de Grote Witte Broederschap beschouwd.


 

Hier onder vind je de lijst van de locaties van de belangrijkste retraites van de 7 stralen op onze planeet.


 

1 straal: Goddelijke Wil, leiderschap, bescherming, perfectie, wilskracht

 

De retraite van de Chohan van de 1ste , blauwe straal , opgevaren meester El Morya ligt in Darjeeling, India. 

De retraite van de Aartsengel Michael en Faith van de 1ste straal ligt in Banff aan het meer Louise in Canada.

 

De retraite van de Elohim Hercules en Amazonia van de 1ste straal ligt in Half Dome, Sierra Nevada in California, U.S.A. 

2 straal: Goddelijke Wijsheid, verlichting, inspiratie, innerlijke kennis

 

De retraite van de Chohan van de 2de , geel-goude straal, opgevaren meester Lanto ligt in de Grand Teton, Wyoming, U.S.A. 

De retraite van de Aartsengel Jofiel en Christine van de 2destraal ligt in de bergen bij Lanchow in Noord-Centraal China.

 

De retraite van de Elohim Apollo en Lumina van de 2de straal ligt in Lower Saxony, Duitsland. 

3 straal: Goddelijke Liefde, schoonheid, kunst, creativiteit

 

De retraite van de Chohan van de 3de , roze straal, opgevaren meester Paul de Venetian ligt in Zuid Frankrijk. 

De retraite van de Aartsengel Chamuel en Charity van de 3de straal ligt in St.Louis, Missouri, U.S.A.

 

De retraite van de Elohim Heros en Amora van de 3de straal ligt boven het meer Winnipeg in Canada. 

4 straal: Zuiverheid, discipline, zelfbeheersing, hemelvaartsvlam

 

De retraite van de Chohan van de 4de , witte straal, opgevaren meester Serapis Bei ligt in Luxor in Egypte. 

De retraite van de Aartsengel Gabriel en Hoop van de 4de straal ligt boven de berg Shasta in California, U.S.A.

 

De retraite van de Elohim Purity en Astrea van de 4de straal ligt boven de Witte Zee in het Noorden van Rusland. 

5 straal: Goddelijke Waarheid, genezing, wetenschap, innerlijke visie

 

De retraite van de Chohan van de 5de , groene straal, opgevaren meester Hilarion ligt in Kreta, Griekenland. 

De retraite van de Aartsengel Rafael en Moeder Maria van de 5de straal ligt in Fatima, Portugal.

 

De retraite van de Elohim Cyclopea en Virginia van de 5de straal ligt in de Altai gebergte in Siberië en Mongolië. 

6 straal: Dienstbaarheid, vrede, broederschap


 

De retraite van de Chohan van de 6de , donkerpaarse straal, opgevaren meester Nada ligt in Saudi Arabië.
 

De retraite van de Aartsengel Uriel en Aurora van de 6de straal ligt in de Tatra gebergte, Polen.

 

De retraite van de Elohim Peace en Aloha van de 6de straal ligt boven de Hawaï eilanden. 

7 straal: Vrijheid van de ziel, vergeving, genade, vreugde


 

De retraite van de Chohan van de 7de , violette straal, opgevaren meester Saint Germain ligt in Transylvanie, Roemenië en Rocky gebergte in U.S.A. 

De retraite van de Aartsengel Zadkiel en Amethist van de 7de straal ligt in Cuba.

 

De retraite van de Elohim Arcturus en Victoria van de 7de straal ligt in Luanda, Angola, Africa.


 

Wij raden iedereen aan om een bijzonder mooie reis naar de etherische retraites van de Grote Witte Broederschap te nemen door op deze link te klikken www.ethericretreats.com.Spiritueel inhoud van de retraites


 

Behalve dat de retraite een woon- en rustplaats is, wordt elke retraite als een spirituele centrale in het Kosmos beschouwd. Het altaar is het heiligste en de belangrijkste plek in de retraite. Het spirituele vuur, gekleurd in de tinten van de 1 van de 7 stralen, wordt op het altaar door geestelijke kracht, devotie en innerlijke connectie van de eigenaar met de Grote Centrale Zon dag en nacht brandend gehouden. Er wordt veel gemediteerd op iedere retraite om de Goddelijke energie van de Bron des Levens op het geestelijke verblijf te magnetiseren. Tijdens de meditaties worden ook vele geestelijke substanties en onderwerpen, zoals ‘lichtjuwelen’, kledingstukken, kostbare ornamenten en rituele instrumenten geprecipiteerd. De retraite zelf is de manifestatie van de geestelijke, creatieve kracht van zijn eigenaar.

 

Naast de meditatieruimtes nemen de studielokalen op de retraites de tweede belangrijke plek. De retraites zijn in feite de scholen van de Goddelijke Wijsheid, waar veel trainingen aan de spiritueel gezien ‘ontwaakte’ zielen worden gegeven. De spirituele studenten bereiken deze scholen van het licht op twee manieren: tijdens de nachtrust, als ze geïncarneerd zijn en tussen de reïncarnaties door.

 

In de retraites bevinden zich ook ateliers, laboratoriums, alle mogelijke wetenschappelijke en creatieve werkplekken, waar veel experimenten en innovaties worden uitgeoefend. Hier worden steeds nieuwe ideeën gecreëerd en uitgeprobeerd. De nieuwe uitvindingen komen als gedachtevormen de fysieke laboratoriums op aarde binnen, dat vanuit de etherische retraites naar de wetenschappers in de materiële wereld toe worden gestuurd. Vele uitvindingen mogen op aarde op dit moment nog niet ontdekt worden. Dat heeft te maken met het gevaar dat het miskwalificaties van de innovaties zou kunnen opleveren. De Grote Witte Broederschap legt zijn prioriteiten in de zuivering en de verhoging van het algemene bewustzijn op onze planeet. Nadat het Christusbewustzijn door het grootste deel van de aardse bevolking geaccepteerd zal zijn, zullen ook de wetenschappelijke ontwikkelingen met grote snelheid plaats vinden.

 

Op de retraites vinden ookbelangrijke bijeenkomsten van de Grote Witte Broederschap plaats. Sommige retraites dienen als hoofdkwartier voor de strategische planning van de Kosmische Hiërarchie. De belangrijkste retraite van het Kosmische Licht op onze planeet is Shambhala in de Himalayas. De retraite van Lord Lanto in de Grand Teton komt op de tweede plaats, waar de Grote Karmische Raad tweemaal per jaar bij elkaar komt.

 

De Grote Witte Broederschap heeft veel specifieke afdelingen die zich op spirituele groei van een bepaald geografisch gebied van onze planeet richten, zoals De Indische Counselbijvoorbeeld. Sommige retraites houden zich met erg concrete problematiek op aarde bezig. De Darjeeling Council is tot leven gekomen om de spirituele begeleiding aan regeringen en politieke structuren op aarde te kunnen geven. Er zijn natuurlijk meerdere etherische retraites die als de belangrijkste focussen van het licht voor de Grote Witte Broederschap dienen.

Hieronder vind je een bijzondere omschrijving van een van de belangrijkste retraites van de Grote Witte Broederschap in de Himalayas.


 

The palace of white marble 

The palace of White Marble is a sacred focus of the Great White Brotherhood in the heart of the Himalayas. It has a central gold dome and four minarets proceeding from the corners of the square building. The main council chamber is in the center under the dome and to the right and the left of the chamber are meditation rooms containing some of the most powerful focuses of the Brotherhood that we have seen in any of their retreats on this planet.

 

 

The room to the right of the council hall has a large central altar at the far end of the wall with seats around it in a semicircle, accommodating several hundred people. Three flames grace the altar, which rises in three tiers. Behind each flame, standing out from the wall, is a white stone in the shape of the flames but much larger. Upon each of these three stones behind the three flames are engraved cosmic glyphs focusing such an intense God-power that no mortal eye can gaze upon them and remain mortal.

 

 

Therefore only ascended masters are permitted in this meditation room. These symbols are the product of their meditation, their going deep within and contemplating the existence of the very center of being. It is there that these symbols are written, in the very core of each man’s being, and they are drawn out only when the individual attains God consciousness as an ascended being. All can look forward to worshiping the very heart of True Being in this room after their ascension.*****

 

Alle retraites van de Grote Witte Broederschap worden goed bewaakt. Ze worden tegen het nieuwsgierige oog van de ‘gewone’ mens en de destructieve energie van de tegenwerkende ‘donkere’ krachten volledig beschermd. De aanwezigheid van de Zwarte Broederschap op aarde maakt de realisatie van het Goddelijke Plan door de broeders en zusters van het licht extreem moeilijk op onze planeet.

 

De bescherming van het Licht op aarde is voor de Grote Witte Broederschap geen luxe, maar een noodzakelijke dagelijkse bezigheid. Er zijn legioenen van beschermende engelen die de spirituele centra bewaken. Ook worden de ringen en muren van het witte licht rondom ieder retraite gecreëerd. Alleen leden van de Grote Witte Broederschap kunnen de etherische retraites ten alle tijden betreden. De studenten van de Opgevaren Meesters worden eerst op de proef gesteld of ze het licht van God zonder miskwalificaties in hun leven kunnen hanteren. Iedere ziel die de etherische retraites zou willen betreden wordt op zijn zuivere motivatie vanuit het hart grondig bekeken.

 

Hier zijn de woorden van de Opgevaren Meester El Morya, Chohan van de eerste straal, de straal van de Goddelijke Wil. Hij is de voorzitter van de Daarjeeling Counsil die voor de spirituele begeleiding van de regeringen op aarde zorgt.

 

"Chelas who knock on the door at Darjeeling are asked if they understand the urgency of world conditions and the crying need of the hour. If they have not yet gained that perspective, we recommend that they seek the disciplines of another retreat. For here at Darjeeling we offer a crash program in chelaship and initiation on the path for those who are willing to follow implicitly the demands of their own Christ Self…


There be some that come to our retreat for training, but their motives are not pure. They are self-seeking. They want power not to glory in God, but for the vainglory of the synthetic self that they refuse to surrender. They are told politely by the gatekeeper that those who enter must leave the slippers of the lesser self at the door. Those who are unwilling to take off the shoes of the shadowed self may not walk upon this hallowed ground.”

 

De etherische retraites zijn absoluut geen entertainment centra en stellen zich alleen voor de serieuze spirituele studenten open. Niemand wordt de etherische retraite op basis van gewone menselijke nieuwsgierigheid binnengelaten. Tegelijkertijd de deuren van de scholen der Goddelijke Wijsheid staan voor iedere ontwaakte en zoekende ziel breed open. Het gebed van de ziel die naar de innerlijke kennis en volledige Goddelijke Realiteit smeekt, wordt altijd verhoord.

The call compels the answer!


 

"Find the Master who speaks to your heart and invite that Master into your daily life. Pray to that one. Meditate on his heart flame and on his inner wisdom. Ask them to enter your world, to teach you and train you 24 hours a day. Go to his retreat at night as you sleep. Be honest to your Master and he will place the aura of his Divine consciousness around your body, mind and soul.”

 

Just make this call: "In the name of the Christ, I call forth the seven mighty Elohim, the seven archangels and the chohans of the seven rays to release the full-gathered momentum of the flames anchored in their retreats into my being and world and throughout the planet Earth for the Victory of the Light!”Iedere nacht heeft onze ziel de kans de scholen der Goddelijke Wijsheid in de etherische sferen te bereiken. Daarvoor moet ons aura met het zuivere licht verzadigd zijn. De spirituele studenten die de etherische retraites zouden willen bereiken moeten voor de dagelijkse schoonmaak van de aura en de 7 chakra’s met het witte en het violette vlam zorgen.

 

Bepaalde substanties van de lagere energietrilling zoals alcohol, suiker, koffie, chocola, cacao ( en natuurlijk drugs) kunnen de blokkades in de aura opleveren en het bezoek aan de etherische retraites voor de ziel onmogelijk maken. Het kijken naar gewelddadige, spannende of sensuele films bindt de ziel aan het astrale vlak, dat als een vangend net de spirituele groei van de ziel tegen houdt. Het luisteren naar klassieke muziek, hindoeïstische raga’s, het reciteren van mantra’s helpt de ziel op het licht af te stemmen. Daarmee wordt de spirituele reis naar de etherische retraites makkelijker gemaakt.

 

Het is verstandig de hulp van aartsengel Michael erbij te roepen als je een etherische retraite s’nachts wilt bereiken. Hij snijdt met zijn zwaard de draden van het astrale vlak rond de ziel los, zodat ze in de hogere sferen van het licht mag belanden. Mediteer van te voren op de Goddelijke Vonk van je eigen Ik Ben Aanwezigheid en maak een bewuste keuze naar welk retraite je meegenomen wilt worden en vraag aan Aartsengel Michael je naar deze bestemming te brengen en te halen.


"The instruction in our retreats continues and our doors will remain open as long as there are some among humanity who are willing to make both the trek and the sacrifice that are necessary to enter in at the strait gate of the Christ consciousness.”

 

Het is verstandig om in eerste instantie de retraites van de Chohans van de 7 stralen met regelmaat te gaan bezoeken, later kun je de spirituele studie op de reatreats van de 7 aartsengelen gaan volgen.
 

Maandagavond staat het retraite van El Morya in Darjeeling voor de lessen in de Wil van God en persoonlijke levensmissie open. Op dinsdag komt de eerste straal volledig tot zijn uiting.

 

Dinsdagavond staat de retraite van Hilarion in Creta voor de lessen in Goddelijke Overvloed, Goddleijke Visie en Goddelijke Waarheidbreed open. Op woensdag komt de vijfde straal volledig tot zijn uiting.

 

Woensdagavond staat de retraite van Nada in Saudi Arabie voor de lessen in onvoorwaardelijke liefde, harmonie en dienstbaarheid voor iedere ziel open. Op donderdag komt de zesde straal volledig tot zijn uiting.

 

Donderdagavond staat de retraite van Serapis Bei in Luxor voor de lessen in karmische verdraagzaamheid, zelfdiscipline, zuivering en innerlijke evenwicht open. Op vrijdag komt de vierde straal volledig tot zijn uiting.

 

Vrijdagavond staat de retraite van Saint Germain in Transylvania voor de lessen in alchemie, transmutatie, vergeving,rechtvaardigheid en vrijheid van de ziel open. Op zaterdag komt de zevende straal volledig tot zijn uiting.

 

Zaterdagavond staat de retraite van Lord Lanto in Royal Teton voor de lessen in zelfkennis, Goddelijke inspiratie, psychologie van de ziel en overwinning over de lager zelf voor de spirituele zoekers open. Op zondag komt de tweede straal volledig tot zijn uiting.

 

Zondagavond staat de retraite van Paul de Venetian in Zuid-Frankrijk voor de lessen in Goddelijke Liefde, schoonheid, creativiteit, zielsexpressie en Kosmische Kunst open. Op maandag komt de derde straal volledig tot zijn uiting.


De ziel die vaker de etherische retraites bezoekt went aan het licht die daar aanwezig is. Ze probeert steeds meer haar aardse omgeving te veranderen, zodat haar woonruimte steeds meer licht kan bevatten.

 

Wij hebben uiteindelijk allemaal dezelfde missie: wij zijn allemaal hier om de hemel op aarde te manifesteren, zodat onze fysieke planeet naar de hogere energietrilling toe kan reiken. De planetaire verandering begint met de veranderingen in onze huizen, die steeds meer de uitstraling van de etherische retraites zullen krijgen.

 

Hier zijn de woorden van deOpgevaren Meester Hilarion, Chohan van de 5de straal van de Goddelijke Visie en de Goddelijke Waarheid.


 

"As each home of light resembles more and more the etheric retreats of the Brotherhood, so there is the meeting of heaven and earth and there is the open door to the path of the ascension whereby worlds are transcended and the soul that is born in Matter is born again in Spirit. Thus prepare the place, prepare the manger for the birth of the Christ on Earth. Prepare your home where the eagles will gather together.”

 

You too have your own home of light, your own inner retreat.

 

Iedere ziel heeft de mogelijkheid om een eigen retraite in de etherische sferen van het licht te creëren. Fantaseer eens hoe jouw persoonlijke retraite eruit zal zien. Welke kleuren vormen de basis, welke ornamenten en materialen vormen design van jouw retraite? Hoe ziet jouw altaar, jouw meditatie ruimte, jouw studie- en woonruimte, jouw tuin en de omgeving van jouw retraite er uit? Hoe zie jijzelf eruit in je etherische huis, als de Meester van jouw eigen Retraite?
 

You too have a fiery destiny!


You too have a mission that was ordained from the beginning. And whether you realize it or not, you are an ascended master in the making.


You too can walk in the footsteps of the masters who have gone before you. You can walk the earth as an ascending one. You can bring the aura of the masters and their retreats to those whom you meet each day. You can change your life and the lives of those around you.

And at the conclusion of a life of service, you can reunite with the Divine Spark of your own mighty I Am Presence, with the mighty source of Life, Great Central Sun, and with your divine parents, Alpha and Omega through the ritual of the Ascension.


You too can become an ascended master and return to your home in the etheric realms of Light!


 

 *****

Bezoek aan de retraite van Paul de Venetiaan

*** Anoniem  ***Wat ik jullie nu ga vertellen is een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Het is voor mij een bewijs dat Opgevaren Meesters en andere onzichtbare Kosmische wezens die niet met het fysieke oog te aanschouwen zijn zeker weten bestaan en zal daarom nooit meer aan hen twijfelen.

 
 

Iedere keer voor het slapen gaan vraag ik aan Aartsengel Michael om mij naar een retraite te brengen waar ik s’nachts, wanneer mijn fysieke lichaam rust, het meeste nodig ben. Nu werk ik al verscheidene maanden aan een bepaald schilderij: ‘The Lord of Peace’. Voor Boeddhisten bekend als ‘de komende Boeddha’ en voor mij als Maitreya. Ik wilde de volgende dag weer verder gaan met het schilderen van dit werk, waar geen einde aan lijkt te komen en wilde daarom die nacht in de leer bij Paul de Venetiaan gaan, omdat hij de Heer van de derde straal van Goddelijke Liefde, Creativiteit en Kunst is. Ik wist zeker dat ik bij hem terecht kon.

 
 
 

Normaal gesproken val ik in slaap en weet ik de volgende dag vervolgens niet zeker of ik er nu wel in de retraite geweest ben of niet. Voor mij is het dan maar de vraag of het allemaal wel werkt, maar die nacht ging het anders dan dat ik het gewend was.

 
 

Nadat ik mijn gebed heb uitgesproken en mijn ogen dicht deed, verscheen Moeder Maria voor me. Ze reikte haar handen naar mij toe en trok mij zo uit mijn lichaam! Het ging zo ontzettend snel dat ik geen tijd had om na te denken van wat er nu eigenlijk gebeurd was. Ineens stond ik in het atelier van de Meester Paul de Venetiaan, die me met open armen ontving. Hij had een zeer liefdevolle persoonlijkheid, maar toch iets terughoudend. Een beetje persoonlijk, maar toch weer onpersoonlijk.

 
 

Om een of andere reden was de omgeving voor mij vertrouwd en bekend. Misschien ben ik er dan toch vaker geweest dan ik dacht! Ik liep automatisch naar de lege plaats achter een van die prachtige grote robuuste ezels zitten, wetend dat dit mijn werkplaats was.

 
 
 

Er stond een mannelijk naaktmodel op het podium die alle leerlingen aan het natekenen waren. Het leek wel een God uit de Griekse mythologie. Je kent ze wel van die Griekse standbeelden uit de Oudheid. De man had zo’n perfecte bouw, er waren gewoon geen schoonheidsfoutjes in hem te ontdekken. Ik wist wat ik moest doen en ging verder met mijn tekening. Paul de Venetiaan stond naast me en begeleidde me in het proces. Steeds als ik weer een vraag had begon ik met: "Paul de Venetiaan...?” Op een gegeven moment haalde hij een diepe zucht: "Je mag me ook wel gewoon Paul noemen, hoor.” Ik voelde mijn wangetjes rood worden...

 
 
 

Tijdens de pauze ging iedereen naar wat je in onze wereld ‘de koffiehoek’ zou noemen, wat te drinken halen. Er stond een grote prachtig versierde gouden tap (onze leraar houd nogal van goud, geloof ik) waar een dikke lichtgevend emulsie uit voor vloeide. Het leek wel alle kleuren van de regenboog te hebben! Het heeft wel iets weg van parelmoer. Ik nam een slokje uit mijn mooie grote beker. De zoete smaak kwam me bekend voor. Alsof ik het eens eerder gedronken had. Ik vroeg dus aan ‘Paul’ wat dat nu precies was. Hij keek me glimlachend aan en antwoordde dat dit het ‘Levenselixer’ is. "Levenselixer?” vroeg ik verbaasd. "Ja, zo noemen wij dat hier. Het is pure Liefde in vloeibare vorm. Liefde is Licht en Energie en is Onsterfelijk. Vandaar.” "Maar waar wordt het dan van gemaakt?” Paul lachte me voorzichtig toe. "Het wordt nergens van gemaakt. Liefde is er altijd en overal. Maar als je het echt zo graag wilt weten... God is een en al Liefde en bestaat dus ook alleen uit Liefde. Het stroomt door zijn aderen. Je drinkt nu dus het Bloed van God.”

 
 

"Kom ik wil je wat laten zien,” en Paul nam me mee naar zijn privé atelier. Het was er behoorlijk leeg (ik denk dat hij zijn ezel, penselen en verf zo uit de lucht precipiteert), maar ik zag een prachtig schilderij staan. Het leek wel een altaar, de plek waar hij balans houdt voor zijn hele retraite. Op dat schilderij stond een kelk afgebeeld. Uit mijn voorstudies wist ik dat dit zijn ‘Heilig Graal’ was. Het schilderij waar hij bijna heel zijn leven aan heeft gewerkt. Ik was sprakeloos. Zo mooi, zo echt, onvoorstelbaar... Het was een gouden graal belegd met edelstenen, maar wel geschilderd. Het leek alsof je het zo van het doek kon pakken. Zelf heb ik veel moeite met het schilderen van goud. Ik grapte er maar over dat hij me maar eens moest leren hoe ik goud moest schilderen. Hij antwoordde me weer met zijn wijze woorden: "Iedere keer als je gaat tekenen of schilderij of gewoon iets maken, vraag eerst je Goddelijk Ik Ben Aanwezigheid voor een goede doorstroom van jou talenten, kwaliteiten en creativiteit. Hiermee zul jij alles kunnen creëren wat jij wilt, Agnia (ze noemen me hier allemaal Agnia. Ik denk dat iedereen zo een eigen spirituele naam heeft die je bij de geboorte van je ziel hebt ontvangen van je spirituele ouders, net zoals jouw ouders bij je geboorte een naam hebben gegeven) Ik nam zijn advies aan, wetend dat ik dit niet altijd gedaan heb.

 
 

Hij vertelde me dat er iemand voor mij was gekomen en die me heel graag wilt zien. De deur sloeg open en daar stond hij dan: Maitreya! De Heer die ik maanden lang al aan het schilderen ben! Hij straalde als de zon en dempte zijn Lichtfrequentie zodat het niet mijn ogen zouden verblinden. Het was alsof ik mijn vader weer had terug gevonden. Ik houd zoveel van hem! Hij sloeg een arm over mij heen. Maar toen viel ik flauw! Hij verlaagde zijn bewustzijn nog meer en verhoogde de mijne zodat we elkaar in het midden zouden tegenkomen. Gelukkig, ik was weer bij. Hij keek me aan en zei: "Agnia, je eet toch echt te veel suiker...” Suiker is een van de verslavende middelen die je weghouden van het verhogende bewustzijn. Dat wist ik al van te voren, maar nam het niet zo serieus. Het is ook gewoon zo lekker! Al die taartjes, gebakjes en snoepjes... Hoe kun je daar nu weer vanaf blijven! "Ja... Maitreya... Ik weet het...” "Als je echt mijn leerling wilt worden, moet je daar toch vanaf, lieve schat.” Ik haalde even een diepe zucht. Toen herinnerde ik dat ik voor mijn kunstopleiding heel veel kleine potjes nodig had. Daarom at ik een heleboel jam om die potjes leeg te maken. Ik bedoel... weggooien is toch ook zonde? "En die jam dan?” vroeg ik hoopvol. "Wat denk je nou zelf? Toen God aan Abraham vroeg om zijn eigen zoon op te offeren, maakte hij toen een grapje? Neen. Ook ik ben nu bloedserieus.” Ik keek hem oprecht aan en beloofde nooit meer zoetigheid te eten, behalve fruit dan, maar dan wel beperkt. Als er zo’n groote meester voor je neus staat met zo’n mooi aanbod, dan doe je dat echt wel!

 
 

Voorzichtig legde hij nogmaals zijn arm op mijn schouder. Opeens stonden wij aan de rand van een grote berg met een prachtig uitzicht op de hele wereld en de aardse bevolking. Alles was zo mooi! Het straalde zoveel licht uit. Ik kon alles nu zo helder zien, dit is het komende Gouden Tijdperk dat komen zal! De mens en natuur leefden beiden in evenwicht met elkaar en met zijn Geestelijke ouders, Vader-Moeder God. Alles was perfect omdat ieder persoon met God in zichzelf, in ieder ander en met alles om zich heen verbonden was. Ik denk dat dit het Lot van de mens is wat in vele geschriften staat omschreven als de voorspelling voor de toekomst.

 
 

Er heerste een moment van stilte tussen ons. Ik vroeg me af of het oké zou zijn om mijn hoofd op zijn schouder te leggen. In mijn hoofd gaf Maitreya mij toestemming. Ik vroeg hem of ik hem Vader mocht noemen. "Maar natuurlijk, lieve Agnia, dat deed Jezus toch ook?” Ik draaide mijzelf naar hem toe en omarmde hem met al mijn hart en ziel. "Vader...” Ik barste in tranen. Hoewel ik uit mijn lichaam was getreden voelde ik tranen over mijn fysieke lichaam lopen. Vanaf dat moment wist ik dat alles goed zou komen. Maar daar stond wel tegenover dat ik mijn menselijke gewoontes en gebreken (dus ook suiker) zou opgeven en mij van nu af aan mij zal richten op het Licht en mijn levenswerk dat mij te wachten staat ook al wist ik niet hoe ik het precies zou moeten realiseren.

 
 

Ik voelde me toen wel even schuldig dat ik wel eens getwijfeld heb of Opgevaren Meesters, engelen, elfjes, kabouters of zelfs God wel daadwerkelijk bestaan. Nu heb ik meer dan bewijs gehad, ik heb een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Maar ik weet dat God niet zou willen dat ik me schuldig voel. Het heeft namelijk geen functie in je leven. Het stelt het leven juist alleen maar uit. Het is nu alleen maar meer een motivatie voor mij om mijn levensmissie te vervullen, omdat ik mijn ‘Vader’ wil trots maken en hem wil laten weten dat hij op mij kan rekenen als het erop aan komt. Ik wil hem recht in zijn ogen aan kunnen kijken en zeggen: "Ik heb gedaan waar ik voor gekomen ben, zelfs beter dan u ooit heeft durven verwachten, neem me mee waar u ook heen gaat zodat ik voortaan naast u mag dienen als uw dochter van Liefde voor eeuwig...”

 
 

Ik hoop dat dit verhaal iedereen zal helpen om over zijn angst en twijfel heen te komen in het bestaan van al die onzichtbare prachtige wezens die dagelijks bij ons aanwezig zijn hopend dat we hen ooit zullen kunnen zien, horen of voelen. Deze gebeurtenis is helemaal echt en een concreet bewijs van iemand die ook ooit angst en twijfel had. Laten we het allemaal vervangen met Geloof en Vertrouwen en vooral niet te vergeten met Liefde, want dit is iets wat deze moderne mens ontzettend hard nodig heeft in deze moeilijke tijden.

 
 

Ook wil ik even laten weten dat ik overtuigd ben dat iedereen zo’n ervaring heeft gehad. Ik mag denk ik gewoon van geluk spreken dat ik het heb mogen ervaren toen ik nog bij bewustzijn was en nu het ook nog eens kan herinneren en navertellen. Als je iets niet hebt gezien of gedroomd, betekent niet dat je niet in een etherische retraite bent geweest, maar dat je het op een innerlijk niveau hebt mogen ervaren wat net zo zwaar telt of zelfs meer dan een bewuste, mentale ervaring, zoals ik die heb mogen ontvangen.